U bent hier:  Home > News nieuws

News nieuws

• Waterschap Scheldestromen voert in de periode november tot en met januari 2020 groot onder-
    houd uit aan de brug in de Florisweg. De werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van betonre-
    paraties aan de brug en herstelwerkzaamheden aan de taluds onder de brug. De werkzaamheden

worden mogelijk niet aansluitend uitgevoerd. Tijdens een deel van de werkzaamheden wordt de
    weg afgesloten en verkeer omgeleid. Aanliggende woningen en percelen blijven bereikbaar. Voor
    de start van de werkzaamheden worden borden geplaatst.
    Samen met aannemingsbedrijf Vogel BV uit Zwijndrecht hoopt het waterschap de overlast voor u
    tot een minimum te beperken. Wilt u meer weten over de werkzaamheden, neemt u dan gerust
    contact op met de projectbegeleiding vanuit het waterschap Frans Bart, bereikbaar via 06-4383
    3684 en per email: frans.bart@scheldestromen.nl.
    Tijdens de werkzaamheden kunt u voor vragen, opmerkingen en/of klachten contact opnemen
    met de uitvoerder van de aannemer Vogel BV, de heer Visser, bereikbaar via 078-6100400.

• We hebben afscheid genomen van onze penningmeester Jos Schlicher, Jos nogmaals bedankt voor het beheer van de penningen!
  • Wij heten Mathilde en Sebastian van harte welkom in de Dorpsraad. Fijn dat ze ons team komen versterken.
  • Let op: nieuw mailadres dorpshuis ´t Zuudende: dorpshuiskerkwerve@gmail.com
  • evaluatie dialoogtafels april 2019

Uitkomsten dialogen Thuis in Kerkwerve – Kerkwerve: een kern met pit!

Levenslang wonen op Kerkwerve: Hoe gaan we dat doen?

Groep 1. Dialoogbegeleider Rudolf Fontein

12 tot 15 woningen:

• rolstoeltoegankelijk, met ruimte voor voorzieningen. Voldoende buitenruimte.
  • toegankelijk voor ouderen, hulpbehoevende jongeren
  • starterswoningen t.b.v. mantelzorgers

voorzieningen:

• kook- en eetgelegenheid (afhaal/zelf koken)
  • via dorpshuis boodschappen bestellen
  • spreekuur van wijkagent, eerste en tweedelijnszorg
  • pedicure, kapper, fysiotherapie, bejaardengym, huishoudelijke zorg, thuiszorg, huisarts

Groep 2. Dialoogbegeleider Inge van Ooijen

Reacties op de vraag: Wat komt er bij jou op bij levenslang wonen op Kerkwerve: hoe gaan we dat doen:

• Alles valt en staat met de bereikbaarheid. Vervoer is een speerpunt
  • Meer voorzieningen en mogelijkheden scheppen, de beschikbaarheid van woningen
  • Een kleinschalig zorgcentrum.

Na de constatering dat alle zes deelnemers aan de dialoog het liefst levenslang willen wonen in Kerkwerve werd er over gegaan naar de wensen van de aanwezigen.

• Elke dorp heeft de beschikking over elektrisch vervoer, een eigen elektrische auto.
  • Meer woningen/woningbouw voor allerlei leeftijden.
  • Aanleunwoningen bouwen aan het dorpshuis – dan heb je de voorzieningen gelijk bij de hand, mogelijkheid om samen te eten, enz.
  • Meer met elkaar doen. Ieder levert een eigen bijdrage, ook de jongeren.

Afspraken

Drie personen uit het groepje gaan zich sterk maken voor een elektrische auto van Kerkwerve naar Zierikzee. 1 persoon heeft zich opgegeven als vrijwilliger om deze te rijden.

-

Groep 3: Ontmoetingsplekken, (buiten)activiteiten voor jong en oud. Wat wil jij/u?

Dialoogbegeleider Anezka van de Weg

Deze groep tot de conclusie dat het vooral van belang is, dat de ouderen een goede plek krijgen om binnen het dorp te kunnen blijven wonen. Zo ontstaat er weer ruimte voor jonge gezinnen en blijven alle generaties aanwezig. Daarnaast is het wellicht een idee om samen verder te kijken naar mogelijkheden en elkaar te versterken. Nu zijn nog veel activiteiten gericht op specifieke doelgroepen en rust een zware last van organiseren op steeds weer dezelfde schouders. Kortom, een nieuw onderkomen voor ouderen en op zoek naar slimme kruisbestuivingen tussen de verschillende verenigingen kan nog mooie kansen bieden.

Groep 4. Kerkwervelend: Hoe maken we het dorp aantrekkelijker, veiliger, beter bereikbaar of wat willen we nog meer?

Dialoogbegeleider Ada Overwater

Enkele opmerkingen bij vraag 1:

• Wonen met plezier, verbondenheid en klaar staan voor de buren
  • bibliobus, 60+ reis

enkele opmerkingen bij vraag 2:

• aantrekkelijker: openbare ruimte schoonhouden, (voor)tuintjes onderhouden, aangelegde groen in Kerkring nu slecht te zien i.v.m. geparkeerde auto´s.
  • veiligheid: Buurtpreventie, AED, aan de snelheid houden, goed parkeren, hesje dragen als je de hond uitlaat

enkele opmerkingen bij vraag 3:

• Openbaar vervoer passend voor de kern, Woningen, starters en levensloop. de school/schooltuin in stand houden. (sport)verenigingen in stand houden.
  • Betrokkenheid tonen als er in het dorp iets wordt georganiseerd. Mogelijk maken dat je natuurproducten aan huis kan verkopen ( bordje in de tuin)

enkele opmerkingen bij vraag 4:

Een sterke dorpsraad is nodig om een inhoudelijk goede bijdrage te leveren aan de dorpsvisie.

Er zijn 2 mensen uit de groep die geïnteresseerd zijn om op projectbasis een bijdrage te leveren aan dit onderwerp.

Submenu

Beatrixstraat 4, 4321 AP, Kerkwerve

Email: Kerkwerve.dorpsraad@gmail.com.                                             Mobiel: 06 40509772

Dit is voor News03